AJAX Programlama Şekilleri:

Mevcut tool ve geliştirme ortamları kullanılarak tercih edilebilecek 3 farklı programlama yöntemi ortaya çıkıyor. Bunlar Java, Javascript ve XML programlama olarak belirtilebilir.

Javascript Programlama: JavaScript, sunucu ve istemci uygulamaları için Netscape'in geliştirdiği, farklı platformlarda çalışabilen, nesne tabanlı bir programdır. JavaScript ufak ve sade bir içeriğe sahiptir. Herhangi bir sistem uygulaması kadar yetenekli olmasa da internet tarayıcılarında HTML içine ve uygulamalara kolayca eklenip sayfaya dinamizmkazandırması için tasarlanmıştır. JavaScript hakında bir çok çalışma bulunmaktadır. Benim en çok dikkatimi çekenler, bir open source proje olan Aptana ile IBM'in alpha work çalışması olan ATF. Her ikisi de Eclipse üzerinde geliştirilmiş. Ayrıca EchoStudio gibi projeye özel ücretli uygulama geliştirme ortamlarına da rastlamak mümkün.

XML Programlama: Burada editor, compiler ve debugger sıkıntısı daha büyük olmakla birlikte daha az çaba sarf edip daha az programlama bilgisi ile daha kolay web uygulamaları oluşturma hedeflenmiş.

Java Programlama: Kullanıcıya en mantıklı gelen yöntem budur. Bu yöntem sayesinde piyasada bulunan java uygulama geliştirme ortamları kullanılabilmekte, javascript ve XML ile yapılan geliştirmedeki engelleri ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca javascript dünyasında meydana gelebilecek değişikliklerin bütünleşmesini ve bir arayüz oluşmasını sağlamıştır. Bu sebeplerden dolayı java platformu ajax kullanıcıları için çok önemlidir.

Bu yöntemin en önemli iki farklı kullanım şekli görülmektedir:

  • AJAX uygulamasını kendi compiler'ı ile javascript ve HTML'e dönüştürülmesi ve bu şekilde kullanılması. Bu yöntemin avantajı, uygulamanın sunucudan bağımsız olmasını sağlamasıdır, java ile geliştirdiğiniz uygulamayı çalıştırmak için bir java web sunucusuna ihtiyaç duymazsanız.
  • Diğeri ise java ile geliştirilen uygulama bir java web sunucu üzerinde çalıştırılması esasına dayanır. Sunucuya istekler geldikçe sunucu tarafında javascript ve HTML sayfalar üretilir ve client'a gönderilir.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Yükeniyor

TEKLİF FORMU

Teklif Almak İstediğiniz Hizmet


Bu kısımda teklif almak istediğiniz işten kısaca bahsediniz.