MAKER NEDİR?
Maker, kendisi bir şeyler ortaya koyan, üreten kimseye denir. Yabanlıcarın DIY (do it yourself – kendin yap) dediği tanıma uyan her şey buna dahil olabilir. Bu kapsamda Arduino ve benzeri elektronik donanımlar ile projeler yapan, 3 boyutlu yazıcılar ile bir şeyler tasarlayıp basan, kendi drone’unu yapan hatta ve hatta kendisinie ait yemek tarifi olan herkes kendini Maker olarak tanımlayabilir.
Maker Hareketi (Maker Movement), dünyada hızla yayılan “kendin yap” kültürü ile teknolojinin birleşmesinden oluşan bir akımdır.
Yaratıcı Çocuklara Yatırım Zamanı
Türkiye geleceğini güvence altına almasını sağlayacak yaratıcı çocuklar yaratmaya daha çok önem vermeye başladı.
Küçük yaşlardan itibaren çocuklara kod yazmayı öğretmek Google’ın birkaç sene önce ana hatlarını çizdiği “geleceğin dünyasına hazırlık” anlamında önem taşıyor.
Programlama eğitimine erken yaşlarda başlandığında ve eğitim hayatı boyunca devam edildiğinde kişinin algoritmik düşünme becerisi gelişir ve bu beceriyi hayatının her alanında kullanabilir.
Sizin çocuğunuz maker mı?
Bazı çocuklar bilgisayarda oynuyor, bazıları ise oynamak yerine kodlamaya yöneliyor, teknolojik cihazlar ve hayatı kolaylaştıracak ürünler üretiyorlar. İşte yeni endüstri devriminin yeni oyuncuları; maker çocuklar.
Maker sıfırdan hiç olmayan bir şeyi hayal edip üretebilir. Sensörlerle çalışan sistemler de kurgulayabilir, evde yokken yerine bakacak bir robotta. Bazen hepimizin ihtiyacı olan ama hiç aklımıza gelmemiş basit bir düzenek üretir.
Bu çocuklar yeni endüstri devriminin temellerini atıyor. Adı maker hareketi. Bu anaokulundan başlayan ve üniversite yıllarına kadar süren yeni bir neslin yükseliş hikayesi. Okullarda, evde, etüd odalarında kısacası çocukların özgürce çalışacakları her yerde yaratıcılığın sınırlarını zorluyorlar. Önceleri küçük projelerle, kes-yapıştır gibi el becerisi geliştiren oyunlarla başlasa da ardından geleceğin teknolojisininin temelleri atılıyor. Uzmanlar “tüketmeyen, üreten çocuklar” olarak tanımlıyor makerları.
- Çocuklar ve gençler için kodlama ve robotik (Scratch, Lego Education, Makeblock, Arduino),
- Tasarım atölyeleri,
- 3D yazıcı atölyeleri,
- Eğitici elektronik devreler (Snap Circuits, Makey Makey, Arduino vb.)
- Raspberry PI ve Linux Atölyeleri,
- Maker Atölyeleri, hizmetleri vermekteyiz.
Adana Kodlama Atölyesi
Çocuklar ve gençler için kodlama okul müfredatlarına seçmeli ders olarak girmeye başlamış olup zorunlu olması için gerekli çalışmalar devam etmektedir.
Adana Maker Teknoloji Kulubü kodlama atölyelerinde katılımcı arkadaşlarımıza analitik düşünmeyi, algoritma yapılarını, şarta bağlı olayları, döngüleri, karar yapılarını anlayacakları şekilde oyunla anlatarak kavramalarını ve kısa sürede kendi yazılımlarını yapmalarını sağlamaktayız.
Maker Teknoloji ,Adana Kodlama Ve Robotik Atölye hizmetini 5-15 yaş çocuk grubuna açmıştır.
Detaylı bilgi için : www.makerteknoloji.com adresine giriş yapın.